Grafisk facilitering Modul 3 – visuelle referater 16. maj 2024

Lær at lave visuelle referater

Kom og lær hvordan du laver visuelle referater. Du lærer bl.a.:

– hvad du skal gøre forud for du skal tegne det visuelle referat
– hvordan du praktisk og analytisk griber opgaven an
– og hvordan du med fordel kan strukturere dit visuelle referat.

Vi kommer også omkring:
– struktur og opbygning,
– farvevalg og toner,
– hvordan du lytter og kondenserer information på dagen hvor du skal tegne.

Hvorfor skal du lære at tegne visuelle referater? Hvad er gevinsterne?

Visuelle referater er store plakater, ofte op til tre meter lange, som udarbejdes “live” mens fx et møde, et seminar eller en workshop finder sted. Det som finder sted på dagen bliver tegnet direkte, og på dem måde kan deltagerne på mødet se deres snakke og drøftelser materialisere sig for øjenene af dem. Visuelle referater kan derfor være med til at tydeliggøre beslutninger, aftaler, drøftelser, retninger og centrale pointer i snart sagt alle typer af organisationer – private, såvel som offentlige. Visuelle referater er helt konkrete håndfaste markeringer af de aftaler man indgår, eller vigtige budskaber der leveres på møder. Når pointerne illustreres bliver de tydelige for alle – helt anderledes end fx skriftlige referater eller lignende. Tegninger fænger øjet og drager modtagerne ind i tegningen – og på den måde kan visuelle referater være med til rent kommunikativt at understrege vigtige dagsordner og bærende beslutninger i alle virksomheder. 

Level-up på stjernemænd

Vi arbejder også med nye typer af figurer og personer. Ikke fordi der er noget i vejen med stjernemænd. Men hvis dine visuelle referater skal skille sig ud fra mængden og blive husket, er vi nød til at fokusere på at løfte dine tegninger fra stjernemændsstadiet til et niveau med et mere avanceret persongalleri og tegnemæssigt overskud.

Hvor traditionel grafisk facilitering primært er et redskab der bruges samtidig med, at man faciliterer et møde, forholder det sig anderledes med visuelle referater. Den eller de personer, der udarbejder visuelle referater er ofte 100% dedikerede til den opgave alene – og leder ikke mødet. Den visuelle referent har sin opmærksomhed rette mod at lytte, kondensere og udvælge pointer og budskaber, og visualisere de mange højdepunkter, ikke at styre og guide dialog og beslutninger mv.

Praktisk

Husk at medbring egne tuscher og farvekridt.
Tilmeld dig på min hjemmeside eller send en mail til mig på me@visuelretning.dk.
Du kan også ringe på 26779523 hvis du har spørgsmål eller lignende.
Prisen for deltagelse er 2.995 kr. plus moms. Prisen inkluderer forplejning hele dagen.
Kurset foregår hos IBC Innovationsfabrikken, Birkemosevej 1, 6000 Kolding.
Vi starter kl. 9 og slutter kl. 15. 

Afmelding: Du kan afmelde dig uden beregning indtil tre uger før kurset afvikles. Afmelder du dig senere end tre uger før kurset afholdes koster det 50% af kursusprisen. Afmelder du dig en uge eller senere før kurset afvikles, koster det 100% af kursusprisen. Du kan altid give din plads til en kollega, eller flytte din tilmelding til en anden kursusdag. Afmelding skal ske til Michael Eriksen på me@visuelretning.dk.

 

Date

maj. 16. 2024
Expired!

Time

9:00 - 15:00

Pris

DKK2,995.00

Sted

IBC Innovationsfabrikken
Kolding

Arrangør

Michael Eriksen
Phone
26779523
Email
me@visuelretning.dk