Kom og lær at lave visuelle referater d. 26.11.2020

Kom og lær at lave visuelle referater hos Visuel Retning!

Indenfor genren grafisk facilitering er disciplinen visuelle referater eller graphic recording noget helt for sig selv.

Hvor traditionel grafisk facilitering primært er et redskab der bruges samtidig med, at man faciliterer et møde, eller en undervisningssituation, forholder det sig anderledes med visuelle referater. Den eller de personer, der udarbejder visuelle referater er ofte 100% dedikerede til den opgave alene. Det er altså ikke sådan at den person, som samtidig skal lede mødet, også er den person, der udarbejder det visuelle referat. Mødeleder guider og faciliterer deltagerne fra a til b, mens den visuelle referent har sin opmærksomhed rettet imod at lytte, kondensere og udvælge de mange pointer og budskaber, og på baggrund af denne udvælgelse visualisere de mange højdepunkter.

Når arbejdsfordelingen er således, betyder det samtidig også, at forventningerne til illustrationernes kvalitet, komposition og det samlede grafisk visuelle udtryk også ofte er væsentligt højere hos kunden, end ved traditionel grafisk facilitering. Det alene af den årsag at den visuelle referent har sit totale fokus på at tegne og ikke samtidig agere mødeleder.

Ikke dermed sagt, at det er nemt at lave visuelle referater. Det er faktisk det modsatte. Men det kan læres, og du kan lære det.
På kursusdagen sætter vi fokus på hvad man bør gøre forud for man udarbejder sit visuelle referat, hvad man bør gøre mens man udarbejder det, og hvordan man kan bruge det visuelle referat efterfølgende. Vi arbejder med struktur og opbygning, farvevalg og toner, og varierede visuelle virkemidler der gør, at dine visuelle referater løfter sig, og skiller sig ud fra det andre laver. Vi arbejder også med hvordan du lytter og kondenserer information på dagen.

Vi arbejder også med nye typer af figurer og personer. Og det er ikke fordi der er noget i vejen med stjernemænd og hvad de ellers hedder alle sammen, som du sikkert har lært at tegne på kurser i grafisk facilitering. Men hvis dine visuelle referater skal skille sig ud fra mængden og blive husket er vi nød til at fokusere på at løfte dine tegninger fra stjernemændsstadiet til et niveau med et mere avanceret persongalleri og tegnemæssigt overskud.

Kurset henvender sig derfor også primært til øvede grafiske facilitatorer som har en ambition om at lave visuelle referater der fænger.

Husk at medbring egne tuscher og farvekridt.
Tilmeld dig på min hjemmeside eller send en mail til mig på me@visuelretning.dk.
Du kan også ringe på 26779523 hvis du har spørgsmål eller lignende.
Prisen for deltagelse er 1.995 kr. inkl. moms.

Date

nov. 26. 2020
Expired!

Time

9:00 - 15:00

Pris

1995 kr. inkl. moms

Sted

Spinderihallerne
Vejle

Arrangør

Michael Eriksen
Phone
26779523
Email
me@visuelretning.dk